Tuntud petis peab identiteedivarguse eest vangi minema

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Speek
Ott Speek Foto: Politsei

Harju maakohus mõistis korduvalt seadusega pahuksis olnud kelmile identiteedivarguse eest reaalse vanglakaristuse.

Kohus mõistis Ott Speegile (33) koos tema varasema kandmata karistuse liitmisega kokku ühe aasta, nelja kuu ja 29 päeva pikkuse vangistuse, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ERRi uudisteportaalile.

Süüdistuse järgi tegi Speek 2011. aasta 22. septembril võõra nime all internetiportaalis live.hot.ee kasutajakonto ning müüs võõrast identiteeti kasutades sama aasta oktoobris seal raamatuid, lastes ostjatel kanda raha tema pooli näidatud arvetele, kuid raamatuid ostjatele ei saatnud ning kuna ta kasutas võõrast identiteeti, suunasid petetud oma viha ilmsüüta inimese peale.

Samuti tegi Speek samal päeval kasutajakonto ühe teise inimese identiteeti kasutades ning müüs võõra nime alt sama aasta oktoobris raamatuid, mida tal tegelikult polnud ja mida ta ei kavatsenudki ostjatele toimetada, küll aga õnnestus tal ühelt ostjalt olematute raamatute eest raha saada.

Varem on teda sarnaste kuritegude eest karistatud kolm korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles