Minister: Tuneesia naised alustavad seksidžihaadi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria ründamise vastu protestiv naine Tuneesia pealinnas.
Süüria ründamise vastu protestiv naine Tuneesia pealinnas. Foto: SCANPIX

Tuneesia naised on alustanud Süürias seksidžihaadi, innustades sealseid islamistlikke võitlejaid lähedusega, teatas siseminister Lofti ben Jeddou eile parlamendi ees.


«Neil on seksuaalsuhteid 20, 30, 100 võitlejaga,» sõnas minister, «pärast vahekordi, mida nad nimetavad seksuaalseks pühaks sõjaks, tulevad nad rasedana koju.»

Seksuaalne püha sõda ehk džihaad al-nikah (džihaad – püha sõda; nikah – abielu ja ka seksuaalvahekord) lubab vahekorda mitmete partneritega ning mõndades salafistlikes sunniitide ringkondades nähakse seda püha sõja legitiimse vormina.

Ben Jeddou ei avalikustanud kui palju on selliseid pühasõdalastest rasedana koju naasnud naisi, ega ka seda, kui palju neid Süüriasse suundunud on. Tuneesia meedia andmetel on Süüriasse suundunud aga sadu naisi ja mehi.

Siseministri kinnitusel on aga alates märtsist, mil ta oma ametipostile astus, peatatud kuue tuhande noore tuneeslase Süüriasse sõidu plaanid ning karmistatud selleks ka piirikontrolli.

Meedia andmetel on viimase 15 aasta jooksul tuhanded tuneeslased ühinenud erinevais maailma paigus võitlevate pühasõdalastega. Suurem osa neist leiab oma koha Türgis või Liibüas, ent suundutakse ka Afganistani, Iraaki ja Süüriasse.

Tuneesia peamise salafistliku liikumise Ansar al-Sharia liider Abu Iyadh'i kahtlustatakse näiteks Tuneesias asuva USA saatkonna rünnaku organiseerimises. Ta oli seotud ka rühmitusega, mis korraldas 2001. aasta 9. septembril suitsiidirünnaku Afganistani Talibani-vastase organisatsiooni juhi tapmiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles