Venemaa: Pabriksi kommentaarid Zapad-2013 kohta on kohatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõdurid.
Vene sõdurid. Foto: SCANPIX

Läti kaitseministri Artis Pabriksi kommentaarid, mille kohaselt Vene-Valgevene ühisõppuse Zapad-2013 eesmärke ei saa pidada kaitseotstarbeliseks, on ebasõbralikud ja kohatud, teatas Venemaa saatkond Riias oma tänases avalduses.

«Vene-Valgevene õppus on kaitseotstarbeline ja see ei kujuta endast naaberriikidele mitte mingisugust ohtu,» seisab avalduses.

Saatkonna teatel edastas Venemaa 8. augustil Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) kaudu Euroopa partneritele andmed õppustel osalevate Vene sõjaväeüksuste ja sõjatehnika kohta, toimides vastavalt 2011. aasta Viini dokumendile usaldus- ja julgeolekumeetmetest.

«Võttes arvesse NATO liikmesriikide kõrgendatud huvi õppuse vastu, on Venemaa vabatahtlikult edastanud veel lisainformatsiooni» ning kutsunud õppusi vaatlema ka välisriikide esindajad, seal hulgas ka Läti kaitseministeeriumi esindajad, kirjutas saatkond. «Seega on Venemaa plaanid õppuse osas täiesti läbipaistvad ega sisalda ühtegi halba kavatsust naaberriikide suhtes.»

«Jääb mulje, et mitmed Läti poliitikud ning eriti just kaitseminister Pabriks soovivad [õppuste] küsimust politiseerida, pruukides selleks kulunud väiteid «Vene ohu» kohta,» seisis avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles