Eesti satanistid tahavad enda registreerimiseks kohtu abi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Montaaž Lennart Rikk

Eesti satanistid pöördusid kohtusse, kuna neid ei kantud mittetulundusühingute ja sihtasutuste registrisse, kirjutas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Eesti Satanistliku Koguduse nime all esinev seltskond esitas Tartu maakohtusse määruskaebuse maakohtu registriosakonna 30. aprilli kandemäärusele, millega jäeti nad registrisse kandmata, kohus arutab kaebust järgmisel nädalal.

Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamme sõnul jättis registriosakond koguduse avalduse rahuldamata nende põhikirjas sätestatud usutunnistuse ehk satanismi põhimõtete tõttu. Seejuures tugineti siseministeeriumi arvamusele, mille kohaselt on õigustatud ja õiguspärane Eesti Satanistlikku Kogudust registrisse mitte kanda.

Kirikute ja koguduste seaduse kohaselt ei kanna registripidaja registrisse usulist ühendust, mille tegevus kahjustab avalikku korda, tervist, kõlblust või teiste inimeste õigusi ja vabadusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles