Galerii ja video: Paldiski uue kiriku risti ja kellade õnnistamine

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus Paldiskis õigeusu kiriku risti õnnistamine ja püstitamine püha Sergei Radonežski auks ning kellade sisseõnnistamise tseremoonia.

Unikaalne puukirik, mis vastab täielikult õigeusu kaanonitele, asub Paldiski keskuses Tuule tänaval.

Kirikut ehib 6 kella, mis on valatud Voroneži Anissimovi kellatehases, mis on saanud Venemaa patriarhi Aleksius II õnnistuse ning ülevenemaalise ja ülemaailmse tunnustuse.

Igal kellal on kiri, mis meenutab pühakut, kelle auks see on valatud. Kõige suurema kella kaal on 150 kilogrammi, diameeter 57 ja kõrgus 60 sentimeetrit.

Õigeusu kiriku jaoks traditsiooniline kaheksanurkne rist on valmistatud Eestis.

Kiriku asutamise idee ja vahendid pärinevad eraisikult. Metseeniks on Eesti ärimees Sergei Tšaplõgin, kes ehitab kiriku oma isa Boriss VassiljevitšTšaplõgini mälestuseks. Sel eesmärgil asutasid Sergei Tšaplõgin ja tema abikaasa Aleksandra Azova Boriss VassiljevitšTšaplõgini mälestusfondi, mis rahastabki kiriku rajamist. Abi ehitamiseks annavad ka B. V. Tšaplõgini lähedased peretuttavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles