Venemaa ja Põhja-Korea taasavasid raudteeühenduse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene ja Põhja-Korea ametnikud Venemaa piiriasulast Hassanist Põhja-Korea Rajini sadamasse ulatuva raudteelõigu avamisel.
Vene ja Põhja-Korea ametnikud Venemaa piiriasulast Hassanist Põhja-Korea Rajini sadamasse ulatuva raudteelõigu avamisel. Foto: SCANPIX

Venemaa ja Põhja-Korea taasavasid raudteeühenduse, millega Pyongyang loodab anda hoogu oma kaubavahetusele.

54-kilomeetrine raudteelõik Venemaa piiriasulast Hassanist Põhja-Korea Rajini sadamasse avati eile, edastas Põhja-Korea riiklik uudisteagentuur KCNA.

Rajin on 1991. aastal moodustatud Rasoni erimajandustsooni keskus, mis asub Põhja-Korea, Venemaa ja Hiina piirikolmnurga lähedal ning mis valiti välja oma potentsiaali tõttu jäävaba sadamana.

2001. aasta tippkohtumisel leppisid Põhja-Korea tollane juht Kim Jong-Il ja Vene president Vladimir Putin kokku taastada raudteeühendus osana ühisprojektist, mis nägi muu hulgas ette konteinerterminali rajamise Rajini.

Raudteeliini ehitustöö algas 2008. aastal. Esialgu hakatakse raudteel transportima Vene sütt Aasia-Vaikse ookeani regiooni turgudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles