Narva volikogu esimees nimetas ajakirjanikku provokaatoriks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Stalnuhhin .
Mihhail Stalnuhhin . Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht.

Narva volikogu keskerakondlasest esimees Mihhail Stalnuhhin nimetas ajalehe Narva Postiljon toimetajat Tanel Mazurit provokaatoriks, kuna viimane avaldas Narva linnavõimude suhtes ülikriitilise artikli. 

Stalnuhhin teatas, et Mazur on provokaator ning just nii tuleb võtta enamikku ajakirjaniku kirjutatust.



Tema sõnul teab Mazur, et toimetajate poolt harjutatud eesti lugejad tahavad Narvast lugeda ainult halba.



«Kui midagi halba ei ole, siis ta mõtleb selle välja,» lisas volikogu esimees. «Ta teenib sellega raha ja teab, et sellised materjalid trükitakse alati ära.»



Stalnuhhin heitis eestikeelsele ajakirjandusele ette, et tema kirjutatu trükki ei pääse. «Aga see, mida Mazur kirjutab, trükitakse ära igasuguse kontrollita,» lisas volikogu esimees. «Ta kasutab oma kontrollimatust ära ja võib rääkida ükskõik mida.»



Stalnuhhini pahameele ajendas Mazuri artikkel teisipäevases Eesti Päevalehes, milles nenditi, et riigi õiguskaitseorganid on asunud tõsiselt tegelema Narvas ja teistes Ida-Virumaa omavalitsustes lokkava korruptsiooniga.



Mazur avaldas lootust, et kõik jõuab ka kohtusse ning süüdlased saavad karistuse.



Ajakirjanik viitas Stalnuhhini intervjuudele ajalehes Delovõje Vedomosti ja kohalikus linnalehes Gorod, kus volikogu esimees avaldas arvamust, et tegemist on puhtakujulise venelaste kiusamise ja allasurumisega. Selle üks põhjusi olevat Stalnuhhini arvates see, et valitsuses istuvatel russofoobidel, eriti sotsiaaldemokraatidel, on vaja lihtsalt valijatele sisevaenlasi demonstreerida.



Mazur lisas, et otsesed ja kaudsed peresuhted Narva linnavalitsuses ei ole ühelegi kohalikule mingi saladus. Samuti ei ole tema sõnul saladus, et iga linnavalitsuse all oleva asjaga on seotud «kohalikud maksud», mida tasumata on väga raske tulemusi saavutada. Samuti on paljud ametikohad täidetud lihtsameelsete ja kuulekate inimestega.



Nüüd on kaitsepolitsei, majanduspolitsei ja prokuratuuri tegevus hästi sisse töötatud süsteemi pahupidi löönud ning Narva linnavalitsuses ja volikogus on tekkinud paanika, kirjutas Mazur.



Ajakirjanik lisas, et linna sisuliselt juhtiva Stalnuhhini katse viia teema rahvusküsimuse pinnale on siiski liiast ja näitab taas kord volikogu esimehe populistlikke demagoogivõimeid.



«Rahvusküsimuse ja korruptsiooni ühte patta panemisest jääb mulje, et Stalnuhhini arvates ei tohiks venelasest pätti Narvas tema pättuste eest karistada,» kirjutas ta.



Mazur lisas, et linnaametnikele esitatud kahtlustused diskrediteerivad kurioossel kombel ka Vene diplomaate ja nende tegevust, sest mitte üheski teises Eesti paigas ei kooskõlasta linnavõim oma samme regulaarselt teise riigi konsulaaresindusega.



Stalnuhhin pidas seda väidet naeruväärseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles