Stalnuhhin: riigi osalusega äriühingute tegevust on vaja tõhustada

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Stalnuhhin
Mihhail Stalnuhhin Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu riigieelarve kontrolli komisjoni tänasel istungil oli tähelepanu keskmes riigi osalusega äriühingute tegevuse suunamine ja järelevalve korraldamine.

Kuulati ära riigikontrolli vastava auditi tulemused.

Komisjoni esimees Mihhail Stalnuhhin märkis, et riigi osalusega äriühingute tegevust tuleb põhjalikult analüüsida, et saada täis selgus olukorrast. „Riigikontrolli antud oluline signaal nõuab meil reageerimist, et riik pole äriühingute tegevusele sageli eesmärke seadnud või ei kontrolli nende täitmist. Seda olukorda on vaja kindlasti muuta,“ ütles Stalnuhhin.

Riigi osalusega äriühingute majandamise korralduse peamiste probleemide käsitlemise järel tehti majanduskomisjonile ettepanek arutada riigikontrolli kontrolliaruande tulemusi ja soovitusi ning kaaluda riigivaraseaduse muutmise algatamist, sh kohustuse seadmist.

Komisjon leidis, et vaja on korraldada tuleva aasta märtsis kordusarutelu, selgitamaks, kuidas on probleeme lahendatud ja soovitusi täidetud.

Komisjoni istungil osalesid riigikontrolli esindajate kõrval veel rahandusministeeriumi, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, keskkonnaministeeriumi ning siseministeeriumi esindajad.

Komisjoni istungist võtsid osa ka Läti Seimi avaliku sektori kulutuste ja kontrollikomisjoni liikmed, kes on Eestis tutvumisvisiidil saamaks ülevaadet Riigikogu vastava komisjoni tegevusest. Lätlased külastavad veel riigikontrolli, rahandusministeeriumi ja Eesti Panka. Kuueliikmelist delegatsiooni juhib komisjoni esimees Elīna Siliņa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles