Reinsalu: Merkeli võit on majakas kogu Euroopa konservatiividele

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Mihkel Maripuu

IRLi esimees Urmas Reinsalu saatis omapoolse õnnitluse Saksa Kristlik-Demokraatliku liidu (CDU) esinaisele Angela Merkelile valimisvõidu puhul.

Reinsalu ütles, et Merkeli ratsionaalne Euroopa finantspoliitika on aidanud kogu Euroopal kriisist taastuda ning püstitanud selged nõuded üle jõu elanud riikidele.

«Merkeli võit näitab, et suuremate maksude poliitika ja võlakriisis oma kohustuste veeretamine teiste õlgadele ei leidnud Saksamaa valijate enamuse toetust,» vahendas IRLi pressiesindaja Reinsalu sõnu.

Reinsalu sõnul on CDU võit majakas teistele konservatiividele üle Euroopa ja Eestis. Tema sõnul on IRLi ja CDU vahel on pikad ajaloolised kahepoolsed sidemed.

CDU saavutas eile Saksa Liidupäeva valimistel ajaloolise tulemusega võidu. CDU ja IRL kuuluvad mõlemad üleeuroopalisse konservatiivsete erakondade perekonda, olles Euroopa Rahvapartei (EPP) liikmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles