Vaher liidaks liikluspolitsei eriüksuse ja märulipolitsei Põhja prefektuuriga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märulipolitsei.
Märulipolitsei. Foto: Raigo Pajula

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektor Elmar Vaher kavatseb liita liikluspolitsei eriüksuse ja niinimetatud märulipolitsei Põhja prefektuuriga, et parandada PPA üksuste toimimist.

Vaher ütles intervjuus Postimehele, et liikluspolitsei eriüksuse töö ei kao Põhja prefektuuriga liitmise järel mitte kuhugi ning üksuse tegevus jätkub kõikjal Eestis. Ta tõdes, et 15 inimesega on suhteliselt keeruline teha iga päev tõhusat liiklusjärelevalvet.

Tallinna kiirreageerimisüksuse ühendamise kava operatiivbüroo kiirreageerimisüksuse ehk märulipolitseiga põhjendas Vaher sellega, et nad on kõik väga hea väljaõppega politseinikud, kes teevad sarnast tööd, ainult eraldi juhtimise all.

«Nad treenivad ja reageerivad sündmustele koos, kuid neid juhitakse eraldi. See tekitab segadust ja võimaluse, et nad kriisisituatsioonis ei lahenda olukorda ühtse üksusena. Ma olen seda päris mitmel korral vahetutes olukordades näinud ja imestan, et me ei ole seal üksteist maha lasknud,» märkis Vaher.

Vaheri sõnul on tema soov, et politseil oleks väga hea kiirreageerimisvõimekus kogu aeg vahetult tänaval. «Jõud, mida oleks võimalik paisata Eestis eri piirkondadesse minutite jooksul: anda korraldus sõita hetke pärast Sillamäele, Tartusse või Saaremaale, ja mitte kutsuda häireolukorras inimesi kodunt välja,» rääkis Vaher.

Vaher on põhjendanud korrakaitsepolitseiosakonna ja Põhja prefektuuri üksuste ühendamise kava  ka PPA siseajakirjas Radar, märkides, et operatiivbüroo kiirreageerimisüksus ehk märulipolitsei töötab kaks kolmandikku tööajast kolmel protsendil Eesti pinnast ehk Tallinnas.

«Samas on Põhja prefektuuril eraldi kiirreageerimisüksus ning näeme pidevalt nii õppustel kui päriselus, näiteks kaitseministeeriumi juhtumi puhul, kuidas kahe üksuse koostöö takerdub. Korrakaitsepolitseiosakond analüüsib, mil viisil kaks üksust ühendada, kelle alluvuses see töötaks ning kus paikneks füüsiliselt. Selle tegevussuuna eesmärk on luua ühtse meeskonnana tegutsev kiirreageerimisüksus,» on Vaher Radaris kirjutanud.

Vaher märkis Radaris, et liiklusbüroo panustab samuti üle poole tööajast Põhja prefektuuri territooriumil, seega vaatab PPA juhtkond tööprotsessid üle ja otsib võimalusi ühildada need Põhja prefektuuri liiklusüksusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles