Kenya kangelane: briti eriväelane tormas pantvangidele appi

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kenya armee sõdurid patrullivad kaubanduskeskuse ümber.
Kenya armee sõdurid patrullivad kaubanduskeskuse ümber. Foto: SCANPIX

Nairobi kaubanduskeskuses terroristide rünnaku ohvriks langenud inimestele tormas tõelise kangelasena appi ka üks sealsamas vaba aega veetnud briti eriväelane.


Briti eriüksuse SAS sõdur jõi Daily Maili' andmetel terrorirünnaku algushetkel Westgate'i keskuses kohvi, ent asus kiirelt inimesi abistama. Mees, kelle ainsaks relvaks oli püstol, pöördus pealtnägijate sõnul tulevahetusest hoolimata üha uuesti ja uuesti keskusesse tagasi ning tõi niimodi sealt välja ühtekokku ligi sada inimest.

«See, mida ta tegi, oli kangelaslik,» kommenteeris end tema sõbraks nimetanud isik. «Kui see kõik juhtus, jõi ta oma sõpradega kohvi. Ta läks tosin korda sisse tagasi ja päästis sada inimest. Kujutage ette sinna tagasi pöördumist, kui sa tead, mis seal toimub,» rääkis sõber.

Eriväelane jäi kaht tüdrukut abistades ka fotograafide kaamerasilma ette, ent turvalisuse huvides tema isikut ei paljastatud.

Briti eriväelased käivad Kenyas sageli džunglitreeningutel. Endised eriväelased töötavad ka mitmetes eraturvafirmades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles