Ekspert: üleriigilise huviringiraha lubadus oligi veidi populistlik

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Eesti päästekeskuses tegutsev pääste huviring.
Lääne-Eesti päästekeskuses tegutsev pääste huviring. Foto: Urmas Luik

Ka järgmise aasta eelarvest väljajäänud koalitsioonilubadus anda igale lapsele aastas 130 eurot huviringiraha oli populistlik, sest see ei tegelenud huvitegevuse tegelike probleemidega - tehnika- ja elektroonikaringide ning kodanikuinitsiatiivi vähesusega, leiab Praxise analüütik Katrin Pihor.

«Tuginedes 2011. aastal tehtud väga mahukale noorsootöös osalemise uuringule, siis enamik lapsevanemaid siiski saab täna toetada oma lapse osalemist huvihariduses. [---] Tegelikult mainib ainult kaheksa protsenti lapsevanematest, et nad ei saa saata oma last tasulistesse tegevustesse,» põhjendas Pihor tänases Vikerraadio Uudis+ saates.

«Seesama uuring näitas, et enamik huvihariduse tegevusi on seotud kunsti, muusika või laulukooridega, selliste pehmete erialadega, samal ajal kui osalus tehnika- või elektroonikaringides jääb alla viie protsendi kõikidest huvihariduses osalejatest,» jätkas Praxise analüütik.

Elektroonikaringid on teistest ka mõnevõrra kallimad, mistõttu võiks riik Pihori sõnul suunata huviringide toetamisel lisaraha just sellistele spetsiifilistele tegevustele ja ringidele, mis nõuavad mõnevõrra rohkem ressursse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles