Jeemen vahistas Al-Qaeda võtmefiguuri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni julgeolekuväed väljaõppel.
Jeemeni julgeolekuväed väljaõppel. Foto: AFP / Scanpix

Jeemeni julgeolekuväed pidasid täna kinni kohaliku Al-Qaeda liidri ja veel kaks mässulist, keda usutakse olevat ähvarduse taga pealinnas Sanaas lääneriikide saatkondi rünnata, teatas politsei.


Jeemeni võimud teatasid pärast Mohammed al-Hanqi ja veel kahe arvatava äärmuslase vahistamist pealinnast 80 kilomeetrit põhjas asuvas Raydahis, et Al-Qaeda võitlejaid lämmatatakse kõikjal riigis ja sunnitakse taganema, vahendas AFP.

Hanq pääses eluga üleeile Arhabis toimunud reidist, milles tapeti kaks tema sugulast ja haavati veel kolme inimest. Jeemeni julgeolekuametnik ütles AFP-le, et võimud piirasid täna hommikul Raydahis sisse haigla, kus Hanq ja teised kaks ravil olid. Vahistamise käigus said nad haavata.

Jeemeni siseministeeriumi sõnul otsivad riigi julgeolekuväed pidevalt mitmes provintsis läbi terroristide peidupaiku ja muudavad «võitluse terrorismi vastu igapäevaseks».

«Al-Qaeda jõud pole enam need, kes kokkupõrgete aja ja koha määravad,» teatas ministeerium ning lisas, et sõjaväe korduvad ja valusad rünnakud on sundinud Al-Qaeda võitlejaid taganema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles