Möödunud nädal tõstis gripisurmade arvu kuraditosinani

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirst
Kirst Foto: Mihkel Maripuu

Möödunud nädal tõi Eestile juurde kokku kolm uue gripi surma, haigestumine viirusnakkustesse oli taas kasvuteel.

Aasta viimasel päeval suri 14-aastane poiss. Nädala jooksul lõpetas viirus ka 82- ja 46-aastaste meesterahva elu. Mõlemad mehed põdesid kroonilisi haigusi.

Kokku on Eestis tuvastatud 13 surmajuhtu, mille põhjustajaks loetakse seagrippi. Neist 10 juhul avatati gripiviirus alles lahangul, kolme puhul oli uus gripp diagnoositud haigel juba tema eluajal.

Haigestumine taas kasvanud

Terviseameti andmetel pöördus ajavahemikul 28. detsembrist 3. jaanuarini arstide poole ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu 4537 haigestunut, mis tähendab haigestumise kasvu eelneva nädalaga võrreldes 16 protsenti. Vahepeal oli paar nädalat haigestumus vähenenud - näiteks 52. nädalal haigestus 3580 inimest, mis oli eelnevast koguni 45 protsendi võrra vähem.

Vanusrühmade järgi haigestusid kõige rohkem kuni 15-aastased lapsed.

Terviseameti nakkushaiguste laboris uuriti 53. nädalal 100 proovi gripi tekitaja suhtes, neist 44 osutusid positiivseks.

Kõige rohkem oli endiselt A-gripi viirusi - 68 protsenti, kuid seagripiviiruse osakaal vähenes järsult, kukkudes eelneva nädala 68-lt protsendilt 37-le protsendile.

Kokku on terve hooaja jooksul Eestis tehtud 1895 analüüsi uuele gripile, neist positiivsed on olnud 808.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles