Seenioride ajaleht Videvik võib taas ilmuma hakata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Ergma.
Andres Ergma. Foto: Marina Puškar

Praeguseks ilmumise lõpetanud seenioride ajaleht võib taas nende lugemislauale ilmuda, sest Eesti Pensionäride Ühenduste Liit (EPÜL) omandas kaubamärgi Videvik ja kavandab lehe väljaandmist jätkata.

EPÜLi juhatuse esimees Andres Ergma ütles teisipäeval BNSile, et esialgsete plaanide kohaselt hakkaks senine nädalaleht ilmuma kaks korda kuus neljaküljelisena. «Kavatseme teha ka online versiooni,» sõnas Ergma.

EPÜLi esimehe sõnul sai ühendus Videviku kaubamärgi tasuta ega tea veel, mis lehe väljaandmine maksma läheb ja kustkohast selleks raha saaks. «Kaalume erinevaid võimalusi ja otsime sponsoreid. Mingi osa saab äkki riigilt, sest eelarvest on ette nähtud ka teatud summad pensionäride ühenduste liidule,» sõnas Ergma. «Uurime alles eelmise väljaandja tehtud kulusid ja arutame, kust saab kokku hoida.»

EPÜL ei kavatse lehte tasuta jagama hakata, kuid numbri hinnast on Ergma sõnul veel vara rääkida. Plaanide kohaselt saaks lehte edaspidi ka tellida.

«Kavatseme muuta lehe EPÜLi häälekandjaks,» lausus Ergma. Videvik hakkaks rohkem käsitlema eakaid puudutavaid seadusandluse muudatusi ja teeme ka teisi uuendusi. Kirjutaks rohkem just nooremaid pensionäre huvitavatel teemadel ja vähem avaldada kirjutisi, mis põhinevad mälestustel.»

Ilmumise lõpetanud Videvik jäi tellijatele võlgu umbes 10 000 eurot ja vastavalt selle senise väljaandjaga saavutatud kokkuleppele saavad tellijad septembrist alates Videviku asemel kuukirja 60+.

60+ välja andva Ühinenud Ajalehtede nõukogu liige Margus Mets BNSile, et firma puudus Videviku kaubamärgi ostmise vastu huvi. «See leht oli väikse spetsiifiline nišitoode, mis meid ei huvita. Kui pensionäride ühendus leiab rahastaja, siis miks mitte,» lausus Mets. «Igasuguseid lehti võib ju olemas olla.»

Eelmise omaniku käes oli Videviku tellijaskond lõpuks kananenud tuhendeni ja sellise trükiarvuga polnud võimalik lehe väljaandmist jätkata. Lehe omanikud küsisid raha nii kultuurkapitalilt kui ka hasartmängumaksu nõukogult, kuid ei saanud seda.

Videvik ilmus kord nädalas aastast 1990, selle trükiarv on ulatunud 20 000 eksemplarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles