Obama: Assad peab arvestama tagajärgedega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama.
Barack Obama. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama ütles täna, et kui Süüria oma lubadusi ei täida, peavad Damaskust ootama selle eest «tagajärjed» ning hoiatas, et kaalul on maailma usaldusväärsus.

«Julgeolekunõukogu peab vastu võtma jõulise resolutsiooni, mis nõuaks Assadi režiimilt lubaduste täitmist ning kinnitaks, et lubaduste mittetäitmisel on tagajärjed,» ütles Obama ÜRO peaassambleel.

Obama ründas teravalt kahtlejaid, kes on seadnud küsimärgi alla, kas 21. augusti keemiarünnaku, milles USA luure andmetel hukkus umbes 1400 inimest, korraldas ikka Assadi režiim.

«Need raketid tulistati välja režiimi kontrolli all olevatelt aladelt ja need maandusid opositsiooni aladele,» ütles Obama. «Väide, et selle rünnaku võis korraldada keegi teine peale Süüria režiimi, solvab inimmõistust ja ÜRO legitiimsust.»

«Ma ei usu, et sõjalise tegevusega Süürias enda või välisjõudude poolt oleks võimalik saavutada kestvat rahu. Ka ei arva ma, et Ameerika või mõni teine riik peaks otsustama, kes hakkab Süüriat valitsema. Kuid riigijuht, kes on tapnud oma kodanikke ja gaasitanud lapsi, on kaotanud legitiimsuse lõhestunud riiki edasi juhtida,» ütles Obama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles