Nigel palk peletab tööotsijad kaubandusest eemale

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harkujärve Konsum jääb avamata.
Harkujärve Konsum jääb avamata. Foto: Andres Haabu

Pidevalt uusi kauplusi ehitavad jaemüügiketid otsivad aktiivselt töötajaid, kuid ülesanne on üsna raske, sest tööturul jääb peamiselt demograafiliste muutuste tõttu töökäsi aina vähemaks ning kaubandussektoris on keskmisest madalam palgatase.

Kuigi kaubanduses ja klienditeeninduses on registreeritud töötute arv viimastel aastatel langenud, nagu ka töötuse näitajad üldiselt, on töötuid just selles valdkonnas endiselt võrreldes teiste ametialadega kõige rohkem, vahendas ERR uudised «Aktuaalset kaamerat».

Töökohti on selles sektoris viimaste aastatega märkimisväärselt juurde tulnud ning jaekettide esindajate sõnul on inimesi tööle värvata võrdlemisi raske, põhjuseks on peamiselt demograafilised muutused rahvastikus, kaubandussektori keskmisest madalam palgatase ja suur kaadri liikuvus.

«Käärid tekivad ilmselt sellega, et need inimesed, kes tööd otsivad, ilmselt eelistavad veel ja veel paremat palka, kui seda teenindussektoris täna on võimalik maksta,» ütles Rimi kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats.

ETK personalidirektor Külliki Koppel märkis, et kui oleks võimalus hästi palju palka maksta, siis ei oleks see üldse probleem, lisaks on tema sõnul tööle värbamisele karuteene teinud ka teenindajatöö negatiivne meediakuvand.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles