Riigikaitseõpetuse reform näeb ette riigikaitseõpet kõigis koolides

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikaitse õpe Potsepal.
Riigikaitse õpe Potsepal. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kaitseminister Urmas Reinsalu esitles täna Rakveres riigikaitseõpetajatele uuenduste kava, mille eesmärk on viia riigikaitseõpetus kõigisse Eesti koolidesse.

Reinsalu ütles riigikaitseõpetajate seminari avakõnes, et kaitseministeeriumi neljaaastane tegevusprogramm reformib riigikaitseõpetust atraktiivsemaks ja pakub suuremat toetust koolidele.

«Meie soov on, et kõigil Eesti õpilastel oleks võimalus riigikaitseõpetusest osa saada, sest see on parim viis kasvatada noorte kaitsetahet ja rajada riigikaitsele kindel tulevik,» ütles kaitseminister.

Reinsalu sõnul näeb uus tegevusprogramm ette õpetajate enesetäiendamiseks mõeldud riigikaitseõpetaja stipendiumi loomise, et tunnustada riigikaitseõpetajate tööd noorte kaitsetahte tõstmisel.

Samuti suurendatakse koolide toetamist õpilastele ekskursioonide ja välilaagrite läbiviimisel, et õpetajad saaksid pakkuda riigikaitsetundides kaasahaaravaid õpimeetodeid.

«Uus programm seab sihi, et riigikaitseõpetus oleks õpilastele huvitav ja võimalusterohke ning tunnustaks riigikaitseõpetajate initsiatiivi ja entusiasmi riigikaitse õpetamisel,» ütles kaitseminister.

Kaitseministeerium toetab koole riigikaitseõpetuseks vajalike õpikute, õppevahendite, laskesimulaatorite jms hankimisel, samuti aitab korraldada vajalikke õppelaagreid ja ekskursioone.

Lisaks igasügisesele riigikaitseõpetajate täiendseminarile korraldab kaitseministeerium koostöös Tallinna Ülikooliga riigikaitseõpetajate kursuseid, kus saavad ennast täiendada nii riigikaitseõpetajatena tegutsevad pedagoogid kui ka Tallinna Ülikooli üliõpilased, kes valivad kursuse oma lisaerialaks.

Õppeaastal 2012-2013 õpetati riigikaitseõpetust kokku 149 gümnaasiumis ja kutsekoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles