Siseminister lubas Gruusiale toetust kuritegevuse vastases võitluses

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken-Marti Vaher
Ken-Marti Vaher Foto: Toomas Huik

Siseminister Ken-Marti Vaher kohtus täna Gruusia ametivenna Irakli Garibashviliga, kellega rõhutati riikidevahelise koostöö olulisust võitluses rahvusvahelise organiseeritud kuritegevuse vastu.

Vaher kinnitas Eesti valmisolekut jagada oma kogemusi ja astuda ühiseid samme tõkestamaks organiseeritud kuritegevuse ning küberkuritegevuse levikut. Ühtlasi toonitas minister juba toimiva koostöö, näiteks Eesti ja Gruusia sisekaitseakadeemiate partnerluse, jätkumise vajalikkust, teatas ministeerium.

«Küberkuritegevus on võrdlemisi uus nähtus, kuid Eesti on selle vastu võitlemisel teinud edukaid samme ja loomas toimivat süsteemi,» lausus Vaher. «Me jagame oma oskusteavet ja kogemusi meelsasti, sest vaid ühiselt tegutsedes on võimalik astuda vastu nii organiseeritud kui küberkuritegevusele. Lisaks rahvusvahelisele mõõtmele, saame üksteist aidata ka siseturvalisuse tugevdamisel.»

Vaher tutvustas Gruusia delegatsioonile ka vabatahtliku Eesti Küberkaitse Liidu kontseptsiooni ning julgustas kolleege pöörama tähelepanu vabatahtlikule tegevusele üldisemalt, sest odavam on tegeleda õnnetuste ja kuritegude ärahoidmise kui nende tagajärgede likvideerimisega.

Ministrite kohtumise teiseks teemaks oli Eesti jätkuv toetus Gruusia püüdlustele sõlmida leping Euroopa Politseiameti ehk Europoliga.

Gruusia siseminister Irakli Garibashvili saabus Eestisse teisipäeval, 24. septembril. Visiidi jooksul külastas ta politsei- ja piirivalveametit, kaitsepolitseid ja sisekaitseakadeemiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles