Võidusamba rajamist hakkab auditeerima riigikontroll

Kajar Kase
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Harjumäele, mille jalamile peaks kerkima Vabadussõja võidusammas..
Vaade Harjumäele, mille jalamile peaks kerkima Vabadussõja võidusammas.. Foto: Toomas Huik.

Riigikontroll valmistab ette auditit, mis käsitleb Vabadussõja võidusamba rajamist: riigi ja kohaliku omavalitsuse koostööd, projektijuhtimist, planeeringuid, seaduslikkuse järgimist ning rahakasutust.

Riigikontrolör Mihkel Oviir ütles, et vabariigi 90. aastapäeva pidustusi kroonima pidanud Vabadussõja võidusammas on riiklikult oluline objekt ning selle valmimisega seotud probleemistik, kavandatud valmimise võimalik edasilükkumine ja põhjuste asjus levinud vastukäiv informatsioon viitab vajadusele anda riigikogule, valitsusele ja avalikkusele erapooletu põhjalik analüüs.

Samba rajamise kohta on riigikogu võtnud vastu otsuse ja riigikontroll on parlamendile infot tootev audiitor.

«Kaitseminister viitas eelmisel nädalal tehtud avalduses probleemidele koostöös riigi ja kohaliku omavalitsuse vahel, mis sellise objekti puhul nagu Vabadussõja võidusammas on iseäranis kahetsusväärsed, sest need administratiivsed segadused mõjuvad kokkuvõttes halvasti riigi ja kohaliku omavalitsuse usaldusväärsusele inimeste silmis,» ütles Oviir.

«Riigikontroll kavatseb põhjalikult uurida ka sambale ehitusloa andmisega seotud probleemistikku, kaasates selleks vajaduse korral spetsialiste ja eksperte,» lisas Oviir.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles