Raidla: peibutuspardid on legaliseeritud valijaskonna petmine

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Raidla
Jüri Raidla Foto: Liis Treimann

Tänases ETV saates «Valimisstuudio» ütles vandeadvokaat Jüri Raidla, et peibutusparte ei tohiks olla ning need on legaliseeritud valijaskonna petmine.

«Peibutuspardi institutsioon on legaliseeritud valijaskonna petmine. Peibutuspardi puhul on teada, et see isik ei kavatse volikokku minna,» sõnas Raidla.

Ta pakkus välja lahenduseks, et need isikud võiksid olla siis nii Riigikogus ja kohalikus volikogus või peibutuspardid tuleks keelustada. Vahepealne variant saadab tema sõnul ühiskonnale vale signaali.

Lisaks arutasid saates osalenud erinevate valdkondade eksperdid valimislubaduste ja populismi üle. Poliitikauuringute keskuse Praxis juht Annika Uudelepp ütles, et erakonnad peaksid täpsemalt seletama, kuidas nad mingit probleemi lahendavad. Ta tõi näite, et lasteaedade ehitamise lubaduse puhul tuleks välja tuua, kust see raha võetakse ning kuidas seda tulevikus finantseeritakse.

Saates osalesid Annika Uudelepp, Jüri Raidla, Urmo Kübar, Andres Arrak, Margit Sutrop ja Mati Heidmets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles