Õpetaja kaotas poliitilise surve tõttu töö

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavel Kuznetsov
Pavel Kuznetsov Foto: Andres Haabu

Narva Soldino gümnaasiumi mulluseks aasta õpetajaks valitud Pavel Kuznetsov pidi töölt lahkuma, kui kooli keskerakondlasest direktor avastas, et mees kandideerib kohalikel valimistel sotsiaaldemokraatide nimekirjas.

«Tegelikult lapsed ei teagi, et minu töölt lahkumise põhjus oli poliitiline,» tunnistab erialalt loodusõpetaja Kuznetsov (32).

Pealtnäha oli ta ideaalne pedagoog – korrektse välimusega, valdab korralikult eesti keelt, juhendas klassijuhatajana 11. klassi ja oli õpilastega tegelemisel aktiivne ka õppetöö väliselt. Korraldades neile õppereise ja erinevaid konkursse.

«Me võitsime RMK korraldatud viktoriinil vene koolide arvestuses Eestis esimese koha,» ütleb ta uhkusega hääles. Soldino kooli jaoks oli see saavutus, sest tänavuses koolide edetabelis on Soldino õppeedukuselt alles 103 kohal ehk tagumises pooles.

Eelmisel õppeaastal valisid õpilased Kuznetsovi oma lemmikõpetajaks. Sedagi kooliaastat alustas Kuznetsov innukalt, kuid septembri keskel esitas ta kooli direktorile ootamatult lahkumisavalduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles