Läbi jää merre vajunud auto toodi kaldale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna õhtuks suudeti pool autot veest välja sikutada.
Täna õhtuks suudeti pool autot veest välja sikutada. Foto: Reporter.ee

Mandri ja Vormsi saare lähedal läbi jää vajunud Nissani maasturi omanik tõmbas sõprade abiga oma sõiduki eile õhtul kuue meetri sügavuselt merepõhjast üles ja toimetas kaldale, kirjutab Lääne Elu.

Pühapäeval läbi jää vajunud auto päästeoperatsioon võttis aega kokku kaks päeva. Auto kättesaamiseks ääristati jääauk plankudega, mille peale ehitati püramiiditaoline neljajalgne raam ja selle külge pandi tross. Tuuker kinnitas trossi teise otsa auto külge ning auto tõmmati jääle.

Eile õhtul kella 17 ajal kaldale toodud auto on heas korras ning pääses õnnetusest vaid mõne mõlgiga.

Mandrilt Vormsi saarele teel olnud auto vajus pühapäeval 1,5 kilomeetri kaugusel kaldast läbi pragunenud jää, autot juhtinud vormsilane jõudis enne enne vee alla vajumist sõidukist väljuda. Ametlikku jääteed Rohuküla ja Vormsi vahel pole, kuna maanteeameti teatel pole jää veel piisavalt paks.

Autole tekkinud kahju jääb omaniku kanda. «Kui tegemist pole ametliku jääteega, vaid inimese omal vastutusel ettevõetud sõiduga jääl, ei hüvita kaskokindlustus mõtlematu teoga tekitatud kahju,» ütles ERGO kindlustuse transpordikahjude osakonnajuhataja Rain Tomingas. Taolise õnnetuse puhul hüvitab liikluskindlustus kaasreisijatele tekkinud tervisekahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles