Lavrov: Süüria mässulised kasutasid isevalmistatud sariini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister John Kerry (vasakul) ja Venemaa välisminister Sergei Lavrov New Yorgis.
USA välisminister John Kerry (vasakul) ja Venemaa välisminister Sergei Lavrov New Yorgis. Foto: SCANPIX

Moskval on tõendeid selle kohta, et Süüria mässulised kasutasid nii 19. märtsil Aleppos kui 21. augustil Damaskuse lähistel isevalmistatud sariini, teatas Venemaa välisminister Sergei Lavrov.

Moskval on piisavalt tõendeid, et kinnitada närvigaasi sariini kasutamist Süürias Aleppos 19. märtsil ning pealinna Damaskuse eeslinnades 21. augustil, ütles Vene välisminister Sergei Lavrov.

«Mis puudutab 19. märtsi intsidenti Aleppos, Mis puudutab 19. märtsil Aleppos juhtunut, siis uuris jättis ÜRO mõnede Julgeolekunõukogu liikmete survel selle juhtumi uurimata. Venemaa uuris seda Süüria valitsuse palvel ning meie uurimistulemused on kättesaadavad avalikkusele ja kõigile Julgeolekunõugu liikmetele,» teatas minister.

«Peamine järeldus on, et kasutatud sariin oli käsitsi valmistatud ning meil on tõendeid, et sama sariini kasutati ka 21. augustil,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles