Mustvee abilinnapea jagab endiselt küttepuudetoetust

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küttepuud.
Küttepuud. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Mustvee abilinnapea Aleksandr Apolinsky jagab jätkuvalt pensionäridele 70-eurost puudetoetust, võttes selleks ka linnakassast sularaha.

Vooremaa toimetusele on teada, et veel septembri keskpaigas käis inimene linnavalitsuses toetust küsimas ning abilinnapea Aleksandr Apolinsky andis talle sularaha otse peo peale. Samuti on teada, et ühe valimisliidu liige on käinud raha saanud pensionäri juures ning käskinud valimistel talle raha andnud inimese poolt hääletada.

Mustvee sotsiaalnõunik Anneli Kaasik, kes peaks kontrollima, kas inimesed vajavad toetust, asus ametisse alles 1. juulil ja selleks hetkeks oli toetuste jagamise protsess juba käima lükatud.

Anneli Kaasik on Aktuaalsele Kaamerale öelnud, et Mustvee linnavolikogu kinnitatud kord näeb ette, et toetuse saamiseks tuleb kõigepealt pöörduda sotsiaaltöötaja poole ning kirjutama avalduse, mis esitatakse volikogu sotsiaalkomisjonile. Toetuse määramise ja maksmise otsustab linnavalitsus.

Mustvee abilinnapea rõhutas 27. augustil Aktuaalsele Kaamerale antud intervjuus, et toetuste määramisega on kõik korras, ja neile, kes raha said, on see õigustatud. Sularahas arveldamine tuli eksitusest, justkui poleks mõnel avalduse täitnul pangakontot. Miks ta jätkuvalt ka pangakontot omavatele inimestele sularaha pihku pistab, sellele küsimusele Apolinsky ei vastanud.

Mustvee linnavolikogu revisjonikomisjonist saadud andmetel makstakse tavaliselt küttepuude ostmiseks toetust umbes viiele-kuuele inimesele aastas. Praeguseks on kütepuude soetamiseks toetusi välja makstud 36 pensionärile kogusummas 2520 eurot.

Paljud Mustvee elanikud on eravestlustes Vooremaa ajakirjanikule tunnistanud, et nendeni, kes tegelikult toetusi vajaksid, pole raha jõudnud. Ka on toetusi välja makstud enamasti kahel päeval registreeritud avalduse esitanutele.

Mustvee linnavolikogu tagandas 20. septembril abilinnapea Apolinsky linnavalitsuse liikme kohalt.

Mustvee abilinnapeal on maksumaksja raha mittesihipärase kasutamisega varemgi tõsiseid probleeme olnud. Kiviõli linnavalitsuse liikme Raivo Loti kinnitusel pole kunagine linnapea neile jätkuvalt 600 euro suurust õppelaenuvõlga tasunud, kuigi on seda korduvalt lubanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles