Vene kohus lükkas Pussy Riot'i liikme apellatsiooniistungi edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Aljohhina kohtus süüaluse puuris.
Maria Aljohhina kohtus süüaluse puuris. Foto: SCANPIX

Kohus lükkas täna vangis oleva Pussy Rioti liikme Maria Aljohhina apellatsiooniistungi edasi järgmisele kuule.


Aljohhina nõuab leebemat karistust praeguse kaheaastase koloonias töötamise asemele. Tema bändikaaslane Nadežda Tolokonnikova peab praegu protestiks koloonia ebainimlike tingimuste vastu näljastreiki.

Kohtusse saabudes paigutati Aljohhina süüalustele mõeldud puuri, ent istung kestis vaid mõned minutid – kohtunik teatas, et apellatsiooni arutamine lükati edasi 18. oktoobrile. Kohtunik tõi põhjenduseks väite, et kõik juhtumi asjapooled ei olnud teadlikud istungi toimumisest.

Aljohhina kannab kaheaastast karistust töökoloonias Moskva katedraalis president Vladimir Putinit kritiseerinud laulu esitamise pärast. Punkbändi Pussy Riot liikmeid süüdistati selle järel pühaduseteotuses.

Väikese poja ema, 25-aastane Aljohhina palus apellatsioonis võimalust veeta oma alles jäänud kuuekuuline vangistus leebemates tingimustes. Leebemad tingimused võivad tähendada nii teise vanglasse üle viimist, koduaresti, tingimisi vabastamist kui rahatrahvi.

Tema 23-aastane bändikaaslane Tolokonnikova alustas esmaspäeval näljastreiki koloonia ebainimlike tingimuste vastu. Tolokonnikova kinnitusel sunnitakse sealseid naisi iga päev kuini 17 tundi töötama ning koheldakse kui orje.

Aljohhina kandis kohtus musta pearätti ning sõnas, et teeb seda oma sõbra näljastreigi pärast.
Kohus on tagasi lükanud juba mõlema naise kaks apellatsiooni. Nende kaheaastane vanglakaristus lõppeb järgmise aasta märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles