Paet: maailmas vaesuse vähendamisel on tehtud edusamme

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet
Välisminister Urmas Paet Foto: SCANPIX

Täieliku vaesuse vähendamisel maailmas on tehtud märkimisväärseid edusamme, sõnas välisminister Urmas Paet New Yorgis ÜRO peakorteris peetud aastatuhande arengueesmärkide teemalisel üritusel.

Paet nentis, et alates arengueesmärkide kokkuleppimisest 2000. aastal on vaesus maailmas vähenenud kõige kiiremini kogu inimkonna ajaloo jooksul, teatas BNS-ile välisministeerium.

«Tõenäoliselt ei saavutata neid eesmärke 2015. Aastaks täielikult, kuid tegutsemist selles suunas tuleb jätkata,» märkis Eesti välisminister. «On oluline ka panna paika põhimõtted, millest lähtuda pärast 2015. aastat,» ütles Paet. Ta lisas, et rahvusvaheline kogukond jätkab kõige raskemas olukorras olevate inimeste aitamist, kuid kõigi riikide juhid peavad tegutsema oma rahva heaolu nimel.

Rahu, stabiilsuse ja arengu kinnistamiseks tuleb Paeti sõnul eelkõige väärtustada demokraatlike ja ausaid valitsemistavasid ning inimõigusi.

Aastal 2000 lepiti ÜRO aastatuhande tippkohtumisel kokku vähendada aastaks 2015 poole võrra inimeste arvu, kelle elatis on väiksem ühest USA dollarist päevas ning samuti vähendada poole võrra nende arvu, kes on näljas. Lisaks lepiti veel kokku seitsmes inimarenguga seotud eesmärgis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles