Viru vang nõudis sügeliste eest valuraha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arestikamber.
Arestikamber. Foto: Liis Treimann

Viru vangla kinnipeetav kaebas kinnipidamisasutuse kohtusse, nõudes 100 000 krooni kompensatsiooni selle eest, et ta nakatus seal sügelistesse.

Tartu halduskohus kaebust menetlusse ei võtnud ja tagastas selle läbi vaatamata, sest kaebaja polnud järginud protseduurireegleid.

«Kuna kohus kaebust menetlusse ei võtnud ning kaebus tagastati selle esitajale läbivaatamata, kohus kaebuse täpsustatud sisu avaldada ei saa,» sõnas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Nimelt oleks kinnipeetav esmalt pidanud pöörduma kahju hüvitamise taotlusega vangla poole ja alles siis, kui see on taotluse tagastanud, rahuldamata või tähtaegselt lahendamata jätnud, võib selle kaevata kohtusse.

«Nimetatud kaebusele ei olnud lisatud tõendeid, millest nähtuks, kas ja kunas on kaebaja esitanud vanglale kahju hüvitamise nõude ning kuidas on see lahendatud. Viru vanglast sai kohus vastuse, et kaebaja ei olegi niisugust nõuet esitanud,» sõnas Tamm.

«Seetõttu, kuna kaebus ei vastanud nõuetele, polnud kohtul õigust seda menetleda,» lisas ta.

Justiitsministeeriumi pressiesindaja Diana Kõmmus kinnitas Postimees.ee'le, et hügieeninõudeid järgitakse Viru vanglas rangelt ning tingimusi sügeliste levikuks seal pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles