Narkokoer leidis kooli juures noormeeste autost keelatud ainet

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkokoer Remu. Pilt ei ole looga seotud.
Narkokoer Remu. Pilt ei ole looga seotud. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Ida prefektuuri koerajuhid avastasid septembri keskel Jõhvis kooli lähedal asuvast sõiduautost 19 kotikest taimse puruga.

Kaks Ida prefektuuri koerajuhti tegid Jõhvis parasjagu liiklusjärelevalvet, kui märkasid Hariduse tänaval asuvas parklas seisvat autot. Tähelepanu tõmbas asjaolu, et autos olnud noormehed hakkasid politseinikke nähes silmnähtavalt rabelema ning üritasid midagi peita.

«Kuna tegemist oli kooli lähedusega, siis arvasime, et tegemist on alaealistega, kes üritasid kiirelt oma suitsud ära peita,» ütles koerajuht Siiri Kereme.

Üks koerajuhtidest kontrollis noormeeste dokumente ja teine sõiduauto tausta. Sõiduautos olid 18-  ja 20-aastased noormehed, kelle sõnul käisid nad sõiduautos ainult aega veetmas ja lihtsalt istumas.

Peale seda, kui koerajuht Ahto Uue leidis käigukangi juurest kanepisuitsu, asus autot üle vaatama narkokoer Argus. Ta markeeris ära tagaistmel oleva meestekoti, milles oli 19 minigripp-kilekotti ja pabervoldik looduslikku päritolu taimse ainega. 

Asja võtsid üle narkopolitseinikud, noormeeste suhtes algatati kriminaalmenetlus paragrahvi alusel, mis käsitleb narkootilise ja psühhotroopse aine suures koguses ebaseaduslikku käitlemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles