Keskerakond: õpilase kõhu kõrvalt ei tohi kokku hoida

Kajar Kase
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonda reklaamivad õhupallid..
Keskerakonda reklaamivad õhupallid.. Foto: Peeter Langovits.

Keskerakond protestib valitsuse kava vastu vähendada järgmisel aastal eelarveaukude täiteks koolilõuna toetuseks mõeldud summat poole võrra.

«On täiesti vastuvõetamatu, kuidas tänane Andrus Ansipi valitsus hoiab kokku õpilaste kõhu kõrvalt, valmistades samal ajal ette maksusoodustusi ühiskonna kõige rikkamatele,» seisab erakonna pressiteates.

Valitsuse lubadust, et haridust ja õpilasi eelarvekärbete käigus säästetakse, on murtud, leiab Keskerakond.

Erakonna väitel saab kokkuhoid õpilaste kõhu arvelt teoks ajal, mil toiduhinnad kallinevad meeletu kiirusega, elukallidus muudab lastevanemate rahakotid järjest tühjemaks ja üha suurem hulk lapsevanematest jääb tööta.

«Meenutagem - Soome seadis tasuta koolilõuna sisse raskel Jätkusõja ajal, jätkas seda tava kõrvalekaldumatult ka jõukaks saades ja jätkab seda ka täna,» nenditakse pressiteates.

«Keskerakond ei seisa vait, kui Eesti muutub ühiskonnaks, kus ühed õpilased söövad ja teised ainult mõtlevad söömisest,» teatab partei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles