Kolmandikul Afganistanis teeninud poolakaist on emotsionaalsed häired

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Poola sõjaväe korraldatud uuring näitas, et iga kolmas nende Afganistanis teeninud sõdur kannatab emotsionaalsete häirete all.


Sõjalise Sotsiaaluuringute Ameti (WBBSi) uuring näitas, et tüüpilistel juhtudel võtavad need häired pereliikmetega agressiivne olemise ja alkoholiprobleemide kuju.

Samast uuringust selgus, et tervelt 90 protsenti poola sõdureist oli Afganistanis raskerelvade tule alla jäänud. 83 protsenti tunnistas, et on sattunud eluohtlikesse olukordadesse ja 54 protsenti, et on saanud vaenlase kuulidest pihta.

Kui sõduritelt küsiti missioonide positiivsete külgede kohta, tõid nad välja selle, et Afganistanis olles teenivad nad umbes 10 000 zlotti (2360 eurot) kuus ehk kolmekordse Poola keskmise palga.

Poola plaanib lahingmissiooni Afganistanis lõpetada tuleval aastal.

Alates 2002. aastast on Afganistanis teeninud ühtekokku 25 000 poolakat. Praeguse seisuga on seal 1600 Poola sõdurit, mandaat lubab saata kuni 1800.

Langenud on Afganistanis 43 poolakat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles