Valitsus loodab osa seagripi vaktsiinist ostmata jätta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsiin.
Vaktsiin. Foto: SCANPIX

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul käivad vaktsiinitootjatega läbirääkimised selle nimel, et osa tellitud uue gripi vaktsiinist jätta välja ostmata ning jätta raha järgmise aasta sesoonse gripi vaktsiini hankimiseks.

«Peame olema valmis kõigiks stsenaariumideks - esiteks, et huvi vaktsineerimise vastu on jätkuvalt leige, aga ka selleks, et kogu vaktsiinikogus tarvitatakse ära,» sõnas minister valitsuse pressikonverentsil.

«Täna läbirääkimised käivad, et vaadata, millised võimalused on lepingust tulenevalt kogu vaktsiinikogust mitte välja osta või jätta raha järgmise aasta sesoonse gripi vaktsiini soetamiseks,» lausus Pevkur. «Täna selget vastust sellele pole.»

Praegu on Eestisse toodud 148 000 doosi uue gripi vastast vaktsiini, mis on osaliselt tarvitatud. Lepingu kohaselt peaks 102 000 doosi jõudma Eestisse veel jaanuarikuu jooksul.

28. detsembri seisuga oli Eestis end seagripi vastu vaktsineerida lasknud vaid 4656 inimest ehk neli protsenti riskirühma kuulujatest.

Täna otsustas valitsus teha vaktsiin kättesaadavaks kõigile elanikele ja suurendada riskirühmasid kuni 18-aastaste laste ning pensionäride võrra. Neile jääb nii vaktsiin kui vaktsineerimine tasuta. Ülejäänud elanikelt võivad teenuseosutajad küsida vaktsineerimise protseduuri eest kuni 67 krooni pereõe visiiditasu. «Aga nad ei pea seda tegema, sõltub perearstist või ka näiteks omavalitsusest, kui keegi soovib oma elanikele vaktsineerimise kulud katta,» ütles Pevkur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles