Ansip: peaministri palga eest ei saa endale jahti lubada

rus.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip.
Peaminister Andrus Ansip. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Peaminister Andrus Ansip ütles täna venekeelse Raadio 4 otsesaates, et tema säästab ja üritab oma kulusid vähendada samamoodi nagi kõik teised Eesti inimesed ning peaministri palga eest ta endale jahti lubada ei saa.

«Minu palk oli 2008. aastal 20 protsenti kõrgem kui praegu. Peaministri palk on ka praegu keskmisest veidi kõrgem, kuid 20 protsenti on peaministri palga juures märkimisväärne summa. Ma ei saaks oma palga eest endale jahti lubada ega ei tahakski. Ma olen tagasihoidlik inimene,» rääkis Ansip.

Ta märkis et tegi oma, kodus remonti, et maksta kütte eest vähem. «Vahetasime lambid, et hoida kokku elektrienergiat. Nagu igas teises peres,» lausus ta.

Kommenteerides laste huviringiraha lubaduses taganemist, märkis Ansip, et kuna SKP kasv osutus oodatust väiksemaks, tuli teha valikuid. «Riik saab kulutada ainult seda raha, mis maksudena laekub. Imesid ei juhtu,» lausus peaminister.

Järgmiseks aastaks kavandatud 5,8-protsendilise pensionitõusu kohta märkis peaminister, et see on suurim pensionide kasv kogu Euroopa Liidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles