Jeemen: Detroidi lennukit õhkida üritanud nigeerlane värvati Londonis

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto Umar Farouk Abdulmutallabist, kes üritas aluspükstesse peidetud lõhkeaine abil lasta õhku Detroiti teel olnud reisilennukit.
Foto Umar Farouk Abdulmutallabist, kes üritas aluspükstesse peidetud lõhkeaine abil lasta õhku Detroiti teel olnud reisilennukit. Foto: AFP / Scanpix

Nigeerlane Umar Farouk Abdulmutallabi, kes üritas esimesel jõulupühal õhku lasta Amsterdamist Detroiti teel olnud reisilennukit, värvati Jeemeni ametniku sõnul Londonis.


Jeemeni riigikaitse ja julgeoleku eest vastutava asepeaministri Rashed Al-Aleemi sõnul ei värvatud USA lennuettevõtte Northwest Airlinesi lennukit Airbus 300 õhkida üritanud 23-aastast noormeest Jeemenis, vaid ilmselt ajal, mil ta õppis Londoni ülikoolis masinaehitustehnoloogiat, vahendas AFP.

Tema sõnul saabus Abdulmutallabi Jeemenisse, kui terroriorganisatsioon Al-Qaeda oli ta juba värvanud. Suvel osales Abdulmutallabi Jeemeni pealinnas toimunud araabia keele kursustel, enne kui ta septembris jäljetult kadus.

Anonüümseks jääda soovinud USA valitsusallika kinnitusel tunnistas Abdulmutallab ülekuulamisel Ühendriikide julgeolekutöötajatele, et sai väljaõppe Jeemenis asuvas Al-Qaeda laagris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles