Moskva lennujaamas arreteeriti Soome advokaat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Eile arreteerisid tollitöötajad Moskva lennujaamas Soome päritolu advokaadi Kari Silvennoineni, kes on muuhulgas tegelenud ka Karjala ja Nõukogude Liidu küsimusega. Veel täna hommikul oli mees vangis ega teadnud mis põhjusel ta seal on ning millal ta vabaneb.

Kari Silvennoinen saabus Moskvasse tööreisile reede õhtul. Lennujaamast edasi, rääkimata tööreisist, ta aga ei jõudnud, sest tollitöötajad pidasid ta sealsamas kinni, kirjutab uusisuomi.fi.

Silvennoineni enda sõnul ei ole ta viimase ööpäeva jooksul saanud juua ega süüa. Kuigi mehel oli Helsingist Moskvasse lennates olemas nii pass kui viisa, arreteeriti ta lennujaamas ning lisaks konfiskeeriti ta pass. Küll aga jäi mehele tema käsipagas, mistõttu saab ta mobiiltelefoniga hoida ühendust välismaailmaga.

Silvennoinen ütles täna, et Moskvasse saabudes ta arreteeriti ilma mingisuguse selgituseta. Küll aga usub ta, et põhjus võib peituda selles, et ta on kirjutanud kaks raamatut Nõukogude Liidust.

Silvennoinen üritas täna osta lennupiletit Londonisse, ent tulutult, sest tollitöötajad keelasid selle.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles