Parek: erakonnad muutuvad paratamatult ühenäolisteks

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lagle Parek
Lagle Parek Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Rahvusliku Sõltumatuse Partei (ERSP) esimene esimees Lagle Parek (IRL) tõdes, et kõikides demokraatlikes riikides saabub paratamatult poliitikasse rutiin ja erakonnad muutuvad ühenäoliseks.

Lagle Pareki hinnangul on paratamatus, et veerand sajandiga on saabunud poliitikasse rutiin ja kunagi nii eriilmelisena tundunud erakonnad muutunud ühenäoliseks, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

«Ma arvan, et kõikides demokraatlikes riikides see nii juhtub, sest kui erakond on võimu juures, või isegi mitte võimu juures, vaid lihtsalt parlamendis, siis nad näevad palju selgemalt võimalusi,» rääkis Parek.

Ta lisas, et võimalused midagi teha on piiratud ning reaalsus, mis vaatab vastu, kärbib julgust, fantaasiat ja kõike seda, mis on vaja tegelikult.

Parek tunnistas, et enim häirib teda praeguses ühiskonnas seadustest ülevaatamine, mis ulatub kõige kõrgemale välja.

Laupäeval toimus Estonia kontsertsaalis Eesti Rahvusliku Sõltumatuse Partei (ERSP) 25. aastapäeva puhul rahvusvaheline konverents «ERSP 25 – milleks meile erakonnad?».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles