Parvlaevalt alla kukkunud eestlasele tõttasid appi Saksamaa, Rootsi ja Taani

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läänemeri.
Läänemeri. Foto: Alo Lõhmus

Ööl vastu laupäeva toimus Läänemerel rahvusvaheline suuroperatsioon, kui Saksamaa Rügeni saare, Taani Bornholmi saare ja Rootsi lõunaranniku piirkonnas otsiti parvlaevalt alla kukkunud eestlast. Merehädaline leiti tund aega hiljem ning toimetati haiglasse.

Ööl vastu 28. septembrit kell 4.20 saatis Taani ro-ro tüüpi parvlaev Ask välja hädakutse laevalt alla kukkunud inimese kohta, millele vastas Saksa merepääste (DGzRS) Bremeni päästekeskus. Sel hetkel oli parvlaev keset Läänemerd võrdsel kaugusel nii Rügeni kui Bronholmi saarest ning Rootsi lõunarannikust, edastab DGzRS.

Kuna abi palunud parvlaev asus tol hetkel juba rootslaste päästealas, andis Bremeni merepäästekeskus päästeoperatsiooni edasi Göteborgi kolleegidele. Sellegipoolest saadeti Bremenist päästmist abistama merepäästelaev Harro Koebke.

Lisaks saadeti Bornholmi saarelt väja merepäästelaev Mads Jacobsen, päästekaater ja –kopter. Päästeoperatsiooniga liitusid ka viis piirkonnas viibinud kaubalaeva, Taani mereväe patrullkaaater ja Saksa politsei alus.

Umbes tund aega pärast häire andmist leidsid merehädalise peaaegu üheaegselt Hollandi lipu all seilav kaubalaev Lammy ja Taani päästekopter.

Alajahtunud, kuid endiselt teadvusel 29-aastane eestlane leiti merest T-särgi väel, misjärel toimetas Taani kopter ta Bornholmi haiglasse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles