Politsei viis ära kolm alasti meeleavaldajat

Kajar Kase
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad protesteerivad Briti saatkonna ees
Meeleavaldajad protesteerivad Briti saatkonna ees Foto: Raigo Pajula.

Politsei viis loomakaitsjate meeleavalduselt Briti saatkonna eest ära kolm alasti meeleavaldajat.

End alasti võtnud meeleavaldajad olid pärit Suurbritanniast. Nendega kaasas olnud loosungilt võis lugeda, et nad on parema meelega alasti, kui kannavad karusnahku.

Ülejäänud kümmekond Eestist pärit loomakaitsjat jätkasid meeleavaldust.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Mihkel Loide ütles Postimees.ee'le, et meeleavaldajad viidi mõni minut pärast meeleavalduse algust politseijasokonda, kus neile koostatakse avaliku korra rikkumise eest protokoll.

Rikkujaid võib oodata kuni 6300-kroonine trahv või arest.

Meeleavaldajad protesteerisid karunaha kasutamise vastu kuninganna kaardiväelaste mütsides. Nende väitel võib ühe mütsi jaoks kuluda terve karu nahk.

Loomakaitsjad ütlesid, et paljusid tapetavatest karudest tulistatakse mitu korda enne suremist, mõned põgenevad jahimeeste käest ja surevad verekaotusesse ning kui tapetakse emaseid karusid, surevad orvuks jäänud karupojad nälga.

«Oleme täna siin, et paljastada alasti tõde kuninganna valvurite mütside kohta. Suurbritannia kaitseministeeriumi käed on verised, lubades mõrvata karusid üksnes dekoratiivsete mütside hankimiseks. Ilusad tehismaterjalidest alternatiivid on vabalt saadaval ütles kampaania koordinaator Lauren Bowey.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles