Galerii: Saaremaal mängiti läbi Joala lahing

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna lavastati rahvusvaheliste ajaloopäevade raames Orissaares Vabadussõja Joala lahing. Lahingus osalesid sõjaajaloo huviliste klubid nii Eestist, Leedust, Valgevenest kui ka Venemaalt.

Joala lahing toimus 28. novembril 1918. aastal, kui Narva lähedal põrkasid kokku Eesti-Saksa väesalk ja 2. Viljandi kütipolk.

Rahvusvahelised sõjaajaloo päevad said teoks teist korda, eelmisel aastal septembris korraldatud päevade teemaks oli 95 aastat Esimese Maailmasõja jõudmisest Eestisse.

Mõlemal korral on ürituse korraldajaks MTÜ Saaremaa Sõjavara Selts. Lisaks eelnevatele üritustele korraldati 14. juulil sel aastal koostöös klubiga Front Line sõjaajalooline taaslavastus Väinatammi vallutamine 1941.

MTÜ Saaremaa Sõjavara selts on loodud 2007 aastal ja lisaks eelmainitud üritustele avati eile Saaremaa Sõjavaraseltsi muuseumis ka esimene püsiekspositsioon, mis on pühendatud Vabadussõja 95 aastapäevale.

Selts oli ka telefilmi «Tuulepealne maa» valmimisel abiks nõu ja jõuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles