Sel nädalal alustab ajateenistust 1300 noormeest ja 10 neidu

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alanud nädalal asub kaitseressursside ameti kutsel ajateenistuskohustust täitma 1312 noormeest. Lisaks asub ajateenistusse vabatahtlikuna ka 10 neidu.

Noormehed, kellest 20 protsenti otsustasid oma riigikaitselise kohuse täita vabatahtlikuna, asuvad teenistusse staabi- ja sidepataljonis, kaitseväe logistikakeskuse logistikapataljonis, 1. jalaväebrigaadi tagalapataljonis, pioneeripataljonis, suurtükiväepataljonis, Viru jalaväepataljonis, õhutõrjepataljonis, Kuperjanovi jalaväepataljonis ja vahipataljonis, teatas amet.   

Kümnest vabatahtlikust neiust asub viis teenistusse 1. jalaväebrigaadis ja viis Kirde kaitseringkonna pioneeripataljonis, suurtükiväepataljonis ja õhutõrjepataljonis.  

Selle aasta viimase ajateenistusse kutsumisega alustavad kaheksakuulist ajateenistust noormehed, keda õpetatakse välja reakoosseisu jaoks.

Väljaõpe ajateenistuses on reservarmee ja Eesti esmase kaitsevõime alus, mis annab põhiteadmised riigikaitsest ja õpetab tegutsema ühtse meeskonnana. Pärast ajateenistust jätkub riigikaitsekohustuse täitmine reservväelasena üksuse koosseisus, Kaitseliidus või elukutselise kaitseväelasena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles