Jaapanlanna tapja saadeti vangi 20 aastat hiljem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Bangkoki kohus otsustas üheksaks aastaks trellide taha saata mehe, kes tappis 20 aastat tagasi jaapanlanna.
 


41-aastane Veerasak Lampongsa mõisteti süüdi 1993. aasta märtsis 33 aastat vana Megumi Kawachi juurviljanoaga pussitamises ja kägistamises naise Tokyo korteris. Süü omaks võtnud tailane haaras seejärel korterist kaasa raha ja muid väärtesemeid ning pages kodumaale.

«Kohus mõistis ta mõrvas süüdi ja saatis 18 aastaks vangi, kuid et ta võttis süü omaks, vähendati karistust poole võrra,» selgitas kohtu esindaja.

Veerasak oli tagaotsitav möödunud aasta oktoobrini. Siis saadi ta aga ühes Lõuna-Tai bussijaamas kätte – vaid viis kuud hiljem oleks süüasi aegunud.

Karistuse kannab ta ära Tais. Bangkoki ja Tokyo vahel pole kurjategijate väljaandmise lepingut, kuid Tai seadused lubavad anda oma kodanikke teatud tingimustel teistele riikidele kohtumõistmiseks välja, kui teise riigi valitsus või kuritöö ohver seda taotlevad.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles