Hannes Võrnost saab Eesti kontingendi teabeohvitser Afganistanis

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Võrno
Hannes Võrno Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Varem mitmeid telesaateid juhtinud ning pea kahe aasta eest kaitseväe teavitusosakonna teabekeskuse ülemaks saanud Hannes Võrno alustab sügisel teenistust Eesti kontingendi teabeohvitserina Afganistanis.

President Toomas Hendrik Ilves andis eelmisel nädalal kaitseväe juhataja ettepanekul kapten Viljar Laanestele, kapten Hannes Võrnole ja kapten Andres Ojaltile majori ning nooremleitnant Marek Kohvile leitnandi ajutise sõjaväelise auastme.

Kaitseväe peastaabi teavitusosakonna pressijaoskonna ülem Ingrid Mühling ütles Postimehele, et kõik nad suunduvad järgmise kontingendiga Afganistani. Major Laanestest saab Eesti jalaväekompanii Estcoy-17 ülem, major Võrnost Eesti kontingendi teabeohvitser, major Ojaltist staabiohvitser ning leitnant Kohvist Estcoy-17 ohvitser.

Praegu Afganistanis viibiva jalaväekompanii Estcoy-16 teenistusaeg lõpeb novembris, misjärel alustav rotatsioon jääb ilmselt Eesti viimaseks Lõuna-Afganistanis. Praeguste plaanide kohaselt algab Eesti üksuste äratoomine pärast Afganistani presidendivalimisi tuleva aasta aprillis ning mais-juunis tuuakse kodumaale Eesti Afganistani kontingendi põhiüksus ehk jalaväekompanii. Sügiseks peaks tagasi jõudma ka kaitseväelaste varustus.

Copy
Tagasi üles