Viiol ei maksnud mullu riigile sentigi tagasi

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avo Viiol 2003. aasta jaanuaris kohtus.
Avo Viiol 2003. aasta jaanuaris kohtus. Foto: Liis Treimann

Kultuurkapitalilt 8,5 miljonit riisunud ja selle kasiinodes maha mänginud Kultuurkapitali endine juht Avo Viiol maksis 2007. aastal tagasi 1655 krooni ja 2008. aastal 3470 krooni, kuid mullu jäi tagasimakse summaks ümmargune null.


Enim panustas Viiol oma süü lunastamiseks vanglast vabanemisele järgnenud kahel aastal, kui temalt laekus Kultuurkapitalile 16 274 krooni, 2006. aastal maksis ta riisutud rahast tagasi 992 krooni, kirjutab Õhtuleht.

Eelmisel aastal ei leidnud mees aga kroonigi võla kustutamiseks, kuigi on Krediidiinfo andmeil juhatuse liikmena tegev kahes ettevõttes - ehitusfirmas Lagena Grupp ja konsultatsioonifirmas Viru Äriteenindus.

Kohtuotsuse järgi on Viiolil kohustus maksta tagasi kogu summa, milleks tema eluajast praegust tempot arvestades ilmselgelt ei piisa.

Kohtutäituri kontrollitavale pangaarvele peab alles jääma elatusmiinimum, mis tähendab, et vaatamata kahe firma juhtimisele elab Viiol väga vaeselt ega teeni sentigi üle miinimumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles