Presidendiloss saab 403 000 eurot maksva tara

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrioru presidendiloss.
Kadrioru presidendiloss. Foto: Toomas Huik

Presidendiloss on vastavalt riskianalüüsile liiga ligipääsetav nii jalgsi kui ka mootorsõidukitega liikuvatele inimestele, kelle kavatsused ei pruugi olla heasoovlikud, mistõttu presidendi kantselei taotles taas raha piirdeaia rajamiseks.

Kui siiani pole riigieelarve koostajad Kadrioru muret tõsiselt võtnud, siis järgmise aasta eraldistes näidatakse riigi esindushoone tarastamisele lõpuks ometi rohelist tuld, kirjutab Õhtuleht. 

Presidendi kantselei avalike suhete osakonna juhataja Piret Perti väitel kooskõlastatakse aia projekteerimise kõik olulised detailid muinsuskaitse ja Kadrioru Pargiga, et saavutada tasakaal julgeoleku ja muinsuskaitse- ning looduskaitse nõuete vahel. Praeguseks on jõutud põhimõttelise lahenduse väljatöötamise ja läbirääkimiste etappi. 

«Küll aga on selge, et piirdeaed jätab tallinlastele ja Kadrioru külalistele presidendi kantselei esise avatuks ega sega hoone vaadeldavust,» kinnitas Pert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles