Kreeka neonatsipartei on tugeva löögi alla sattunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka neonatsipartei parlamendisaadikut Yannis Lagost toimetasid kolm päeva tagasi kohtuniku juurde politsei terrorismivastase üksuse esindajad.
Kreeka neonatsipartei parlamendisaadikut Yannis Lagost toimetasid kolm päeva tagasi kohtuniku juurde politsei terrorismivastase üksuse esindajad. Foto: SCANPIX

Kreeka neonatsipartei Kuldne Koidik neli parlamendisaadikut peavad täna kohtusse ilmuma, kus neile esitatakse süüdistused.

BBC teatel esitatakse Ilias Panagiotarosele, Ilias Kasidiarisele, Yannis Lagosele ja Nikos Michosele süüdistused kriminaalrühmitusse kuulumises, kuid ka mõrvas, rünnakus ja rahapesus.

Parlamendisaadik Kasidiaris tõmbas endale viimati avalikku tähelepanu siis, kui ta ründas teledebati otse-eetris kaht vasakpoolset naispoliitikut, lüües üht ja valades teise veega üle.

Neli saadikut arreteeriti möödunud nädalavahetusel, mil kinni võeti ka erakonna esimees Nikos Michaloliakos ja aseesimees Christos Pappas. Michaloliakose ja Pappase üle algab istung selle nädala teisel poolel.

8. septembril mõrvatud hiphopmuusiku Pavlos Fyssase juhtumiga seoses on kinni võetud 22 inimest. Fyssase pussitamise eest kinni võetud mees ütles politseile, et on Kuldse Koidiku toetaja. Partei on mehega igasuguseid sidemeid eitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles