Fukushimas lasid töölised maha joosta neli tonni radioaktiivset vett

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. märtsil tehtud arhiivfoto Fukushima tuumajaamast.
1. märtsil tehtud arhiivfoto Fukushima tuumajaamast. Foto: SCANPIX

Jaapani Fukushima tuumaelektrijaama operaatorfirma teatas täna, et töötajad lasid maha joosta neli tonni radioaktiivset vett, saastades tõenäoliselt pinnast ja ehk ka põhjavett.

Töötajad olid välja pumpamas vihmavett, mis oli ummistanud 12-tonnisesse mahutisse jooksva renni, teatas Tokyo Electric Poweri (TEPCO) esindaja, kirjutas täna uudisteagentuur AFP. Mahuti asus otse maapinnal.

«Töölised alustasid pumpamist kell 10.38 hommikul. Kell 11.50 avastasid nad, et vesi voolab läbi mahuti peal olevast luugist välja,» teatas pressiesindaja.

TEPCO hinnangul võis maha joosta ligi neli tonni kogutud vihmavett. Õnnetuse ulatus pole praegu teada, lisas pressiesindaja.

«Vesi oli ise vihmavesi. Kuid see pärines Fukushima Daiichi tuumaelektrijaamast ja võib sisaldada radioaktiivseid materjale,» ütles TEPCO esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles