USA senat lükkas vabariiklaste pakkumise tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA Kongressi hoone Kapitooliumil.
USA Kongressi hoone Kapitooliumil. Foto: SCANPIX

USA demokraatide kontrolli all olev senat lükkas täna tagasi esindajatekoja vabariiklaste ettepaneku alustada läbirääkimisi erimeelsuste lahendamiseks, mis on kaasa toonud föderaalasutuste sulgemise esmakordselt viimase 17 aasta jooksul.

Kuna USA kongress ei jõudnud esmaspäeva südaööks üksmeelele valitsuse rahastamises, andis president Barack Obama administratsioon korralduse valitsuse töö seiskamiseks.

Senat lükkas teisipäeval häältega 54-46 tagasi esindajatekoja ettepaneku nimetada läbirääkijad erimeelsuste lahendamiseks. Senati enamuse liidri Harry Reidi sõnul ei tule läbirääkimisi niikaua, kuni vabariiklased valitsuse rahastamise eelnõu heaks ei kiida.

Seoses föderaalasutuste sulgemisega saadetakse sundpuhkusele umbes 800 töötajat, peatatud on enamik föderaalprogramme ja -teenuseid, mis ei ole vältimatult vajalikud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles