Kenderi arvates on «Free Range» halb film, aga eestlased peaksid seda toetama

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaur Kender
Kaur Kender Foto: Peeter Langovits

Eesti Oscari komisjoni otsust esitada mitteingliskeelse filmi Oscarile Veiko Õunpuu linateos «Free Range» kommenteerides ütles kirjanik Kaur Kender, et eestlastena on meil kohus seda toetada, kuid tema sõnul on tegemist halva filmiga.

«See on väga halb film, aga eestlastena on meil kohus seda välismaalastele mitte öelda,» ütles ta Postimehele antud telefoniintervjuus.

Möödunud nädalal kritiseeris Kender oma blogis Õunpuu filmi «Free Range. Ballaad maailma heakskiitmisest» ning nimetas seda Heleri Saariku debüütfilmi «Kõik muusikud on kaabakad» lahjaks tõmmiseks. Selle kohta ütles kirjanik, et jääb oma sõnade juurde, kuid juhtis tähelepanu blogipostituse lõpule, kus ta kutsus kõiki üles käituma eestlastena ja eitama neid fakte ning soovima filmile edu.

Küsimusele, kas Eesti Oscari komisjon oleks pidanud Oscarile esitama hääletusel napilt alla jäänud Hardi Volmeri filmi «Elavad pildid», sõnas Kender: «Ma ei ole Hardi Volmeri filmi kahjuks näinud, aga arvestades seda, et Veiko Õunpuu on väga tore inimene, siis on mul väga hea meel. Eestlasena toetan seda, inimesena mitte.»

Eesti Oscari komisjon esitas mitteingliskeelse filmi Oscarile Veiko Õunpuu linateose «Free Range. Ballaad maailma heakskiitmisest». Otsus ei olnud üksmeelne – napilt jäi hääletusel alla Hardi Volmeri film «Elavad pildid». Kandidaate oli kokku viis, veel Ain Mäeotsa «Deemonid», Heleri Saariku «Kõik muusikud on kaabakad» ja Ilmar Raagi «Eestlanna Pariisis».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles