Pärnu Kivimäe haardes

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Toomas Kivimägi (esiplaanil) eile päeval selgitamas Pärnu ühisgümnaasiumi õpilastele, õpetajatele ja vilistlastele kooli liitmise plaane hansagümnaasiumiga.
Linnapea Toomas Kivimägi (esiplaanil) eile päeval selgitamas Pärnu ühisgümnaasiumi õpilastele, õpetajatele ja vilistlastele kooli liitmise plaane hansagümnaasiumiga. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu koolide ümberkorraldamine andis opositsioonile hea põhjuse linnapead rünnata.

Pärnu ühisgümnaasiumi aulas istus eile tihedalt üksteise kõrval umbes 400 noort ja vanemat inimest.

«Tahame selgust saada!» võttis koosoleku mõtte kokku gümnaasiumi direktor Mart Kuuskmann.

Õhkkond saalis oli linnavalitsuse suhtes ülimalt kriitiline, kui pisut liialdada, siis linnapea Toomas Kivimäe ettepanekud vilistati koosolekul välja. Ilmselt on see 16 aastat maavanema toolil ja viimased neli aastat linnapeana töötanud ning vaid edu ja võimu nautinud mehele esmakordne kogemus.

Ühisgümnaasiumi sulgemise vastane kommuun kogus Facebookis lühikese ajaga ligi 2000 toetajat. Kivimägi ütles, et õppis protestijatele vastamiseks ära «näoraamatu» kasutamise. Kuigi Pärnu koolireform oli teada juba talvest, on saanud sellest mõned nädalad enne valimisi väga tähtis teema.

«Keegi ei taha midagi rääkida, haridusministeeriumiga sõlmitud lepingud pole isegi riigikogu liikmele kättesaadavad,» ütles Keskerakonna kandidaat Pärnu linnapea toolile Kadri Simson.

«Kivimägi on asunud likvideerima kooli, kus on õppinud Villem Reimann, Konstantin Päts, Jüri Vilms ja Paul Keres,» ütles Pärnumaalt valitud riigikogu liige Annely Akkermann (IRL). «Kivimägi soovib alles jätta kooli ühele oma valimisliidu liikmele, see on üle mõistuse suur ohverdus egoistlikule huvile.»

Hansagümnaasiumi direktor on Kivimäe valimisliidu liige Silja Kikerpill.

«See on sulaselge vale. Kõiki õpetajaid koheldakse võrdselt, kedagi ei eelistata. Hansagümnaasiumi ja ühisgümnaasiumi õpetajatel on võrdsed võimalused tööd saada,» ütles linnapea.

Akkermann on ühisgümnaasiumi vilistlane ja istus eilsel protestikoosolekul esireas. Nagu ka Simson.

Vastavalt parteijoonele on Simson koolireformi ehk põhikooli ja gümnaasiumi lahutamise vastu. Seevastu Akkermann leiab, et ühisgümnaasiumi võiks lahutada, aga praegune plaan, kus gümnaasiumi klassid pannakse kokku hansagümnaasiumiga, on talle vastuvõetamatu.

Pärnu linnavalitsuse plaani järgi jääb aastaks 2015 kaks puhast gümnaasiumi – ühisgümnaasium liidetakse hansagümnaasiumiga ja Koidula gümnaasium tegutseks riigikoolina. Praeguse ühisgümnaasiumi ruumidesse jääks Mai põhikool ja Ülejõe gümnaasiumist säiliks samuti vaid põhikool. Lisaks neile on Pärnus veel põhikoole ja ka erakool Sütevaka humanitaargümnaasium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles