Rootsi on võtnud vastu rohkem kui 15 000 Süüria põgenikku

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi on võtnud vastu rohkem kui 15 000 Süüria põgenikku
Rootsi on võtnud vastu rohkem kui 15 000 Süüria põgenikku Foto: SCANPIX

Rootsi on võtnud vastu juba üle 15 000 Süüria kodakondsusega isiku, kes soovivad Rootsis asüüli saada.

Sõjapõgenikud on majutatud Gävles asuvasse põgenikekodusse, edastab mtv3.fi.

Süüria põgenikud saabuvad enamjaolt Stockholmi Arlanda lennujaama, kust nad toimetatakse põgenikekodusse. Samuti on süürlasi saabunud ka Malmö lennujaama kaudu.

Põgenike arvu suurenemisega on kaasnenud uued kulutused ning probleemid. Aegajalt saabub Gävlesse päevas sadu süürlasi, enamjaolt saabutakse kümnekaupa.

Rootsi jõudnud süürlase Ahmed Suleimani sõnul kaotas ta oma perekonna Süüria valitsusvägede rünnakus Damaskuses Yarmuki linnaosas. Ta ei saanud enam koju tagasi pöörduda, kuna piirkond, kus ta elas, oli sõjaväe kontrolli all. Mehe arvates ta naine ja neli last hukkusid.

Rootsi põgenike küsimustega tegelevate ametnike sõnul võivad varsti põgenike jaoks mõeldud majutuspaigad täis saada. Siis tuleb inimesi hakata majutama ka telklaagritesse ja koolide spordisaalidesse. Nii tehti 20 aastat tagasi, kui Rootsi saabusid Balkani sõja põgenikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles